Szülői rovat

Szülői rovat

A korábbi évekhez képest feltűnően sok szülővel találkozom, akik arra panaszkodnak, hogy gyermekük nem képes sikeresen beilleszkedni az iskolában, óvodában.
Gyakran hallom, hogy a gyermekek hiperaktívak, tartósan semmi sem képes lekötni a figyelmüket.

A kineziológia a hiperaktív, tanulási, beilleszkedési nehézségekkel küzdő fiataloknak is megoldást nyújt. Ebben az esetben a szülő felelőssége, hogy időben felismerje és kezelje a problémát.

A Szülői Rovat rendszeresen frissülő történetei, tanulságai a kisgyermekes vagy kamasz fiatalok szülőinek nyújt támpontot.

Kineziológia a gyermekekért 
 

Az iskolai tanítás végével a gyermekeknek megnyílik az önfeledt, szabad játékra való lehetőség. Kiszabadulnak a kemény iskolai kötelezettségek alól, ami folyamatos stresszt jelent a mindennapok során. Ilyenkor a gyerek kinyílik, önfeledt kacagás váltja fel a szorongást. Lassan araszolgatunk a nyár vége felé. A szülők már előveszik a nebulókat egy kis gyakorlásra. Bizony felejtett a gyermekünk, akadozva olvas, a számolás sem megy gördülékenyen. Az iskolarendszer milyenségét nem tisztem kritizálni. Olyan, amilyen, próbáljuk meg elfogadni. Egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy rendszeresen, következetesen gyakorlunk a gyerekkel. Fontos, hogy magabiztos, önbizalommal teli, helyes önértékelésű emberré váljon. Nem kell mindenből kitűnőnek lenni, elegendő, ha elég jó a gyerek. Amiből pedig igazán a legjobb, azt úgy is magától fogja tanulni, hiszen az érdekli. Nem lehet őket állandó megfelelési kényszerben tartani. Legtöbbször ezért a szülőt terheli a felelősség. Csak a legkiválóbb gyereket tudja elfogadni sajátjának, pedig jó lenne egy kis önvizsgálatot tartani, anyuka, apuka iskolai tanulmányi eredményeiről.

A gyereknek borzasztóan nagy nyomást jelent, ha irreális eredményeket várunk el, de az imádott szülőért törekszik rá.

A folyamatos kudarc, és az attól való félelem, blokkoló hatású lehet.

Nem értjük a gyerek miértdyslexiás, dysgraphiás, dyscalculiás,vagy csak egyszerűen

hiperaktív.

Kineziológiával azokat a blokkokat oldjuk, amelyek a gátakat okozzák. A vakfolt az agy területén keletkezik, amit egyszerű technikával fel lehet oldani. Ha az üggyel kapcsolatos stresszt megoldódik, a gyermek ismét folyamatosan olvas, számol és ír. Bizonyos beszédhibák javítására is kiválóan alkalmas a kineziológia.

Sokszor észre sem vesszük, mi felnőttek, hogy mi bántja a gyereket. Számtalanszor megtörténik az az eset, hogy elhoznak egy gyereket, és a szülő váltig állítja, mindent megkap, nincs is nagy gond, csak egy kicsit dyslexiás, vagy más egyéb problémája van. Miután rákérdezek a család helyzetére, kiderül, a szülők most váltak el, évek óta pokol az életük, apukának nem régen volt öngyilkossági kísérlete. A gyerek retteg, de a szülő annyira el van foglalva a saját gondjaival, hogy ezt észre sem veszi.

A vizsgálatok során fogantatásig keressük a probléma okát.

Fogantatáskor meghatározó momentum, akarták-e a szülők a gyereket, felkészültek-e a szülői szerepre.

Magzati korban jó e a kapcsolat a szülők között, szeretettel várják-e a babát, nyugodt, kiegyensúlyozott-e az anya, vannak-e félelmei. A magzat mindezt érzékeli a mama pocakjában. Születéskor annak várják-e, ami. Komoly megfelelési kényszerek alakulnak ki egy olyan gyereknél, akit más neműnek vártak.

Megdöbbentő, milyen aprónak hitt dolgok blokkolhatják az életünk különböző területeit.

A kineziológia pszichológiai, pedagógiai, természetgyógyászati elemekből tevődik össze. Speciális módon, különböző technikákkal oldja a stresszt abban az életkorban, amikor az kialakult. Ezáltal eltűnik a kiváltó ok, kiegyensúlyozott, önbizalommal teli életre nyílik lehetőség.

 

Ingyenes házhozszállítás

Minden karkötőre, 10.000 Ft feletti vásárlás esetén a postaköltséget elengedjük!

Barátságos ügyfélszolgálat

Forduljon hozzánk kérdéseivel, készséggel állunk rendelkezésére!

30 napos visszafizetési garancia!

Bármely termékünkre 30 napos cseregaranciát vállalunk!